Een goede voetbalschoen is het halve werk

voetbalschoenen-uitstraling-aug

Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt te beginnen. Vanaf 2 september starten de bekerwedstrijden, de competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september. Een nieuw seizoen betekent vaak ook nieuwe voetbalschoenen. Waar moet je op letten bij de aanschaf en het onderhoud om er zo lang mogelijk plezier van te hebben en de kans op blessures te verminderen?

Waar moet je opletten bij de aankoop voetbalschoenen

Om optimaal gebruik te maken van voetbalschoenen en het risico op blessures tijdens het spelen te minimaliseren is het advies om de schoenen te vervangen ruim voordat de oude versleten zijn. Goede voetbalschoenen bieden uiteenlopende eigenschappen: ze moeten bescherming bieden, comfortabel zitten en stabiliteit en steun geven. Voor een goede balcontrole mogen de schoenen niet knellen en dienen ze zowel in de lengte als in de breedte goed bij de hak aan te sluiten. Aan de voorzijde heb je zeker een centimeter speling nodig. Koop schoenen niet op de groei. Dit verhoogt de kans op blessures en vermindert de prestaties. Neem eventueel je oude schoenen, inclusief de binnenzooltjes, mee naar de winkel; die vertellen namelijk veel over je voetafwikkeling en zodoende welke schoen het beste bij je past. Het is goed om verschillende merken schoenen te proberen; tussen merken zitten grote verschillen in pasvorm en uitvoering. Test eveneens verschillende soorten materialen zoals leer en synthetisch bovenwerk. Probeer je niet te veel te laten leiden door uiterlijk en prijs; uiteindelijk is het vooral belangrijk dat een voetbalschoen comfortabel aanvoelt.

Onderhoud van je voetbalschoen

Als je je nieuwe schoenen voor het eerst gaat gebruiken is het advies om ze nat te maken met warm water. Op die manier gaan ze meteen naar je voet staan, dit verkleint de kans op blaren. Het is goed om de schoenen regelmatig in te vetten met blank leervet en ze schoon te maken na elke training of wedstrijd; viezigheid onder de zool vermindert de grip. Synthetische schoenen kunnen worden afgespoeld met water; echte leren schoenen niet. Haal de schoenen thuis uit de voetbaltas en laat ze binnenshuis uitwasemen, ter voorkoming dat ze gaan stinken of er schimmelvorming optreedt. Er zijn speciale schoenendrogers verkrijgbaar die drogen en verfrissen. Droog je schoenen in ieder geval nooit op de verwarming. Tip: stop er een schoenspanner of kranten in, die trekken het vocht uit je schoen. Het onderhoud vergt even wat werk, maar je hebt gegarandeerd langer plezier van je schoenen!

KWALITEIT | PERSOONLIJK ADVIES | GOEDE SERVICE

Vestiging Hilvarenbeek

  • Doelenstraat 76
  • 5081 CM Hilvarenbeek
  • 013 - 505 5981
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestiging Udenhout

  • Kreitenmolenstraat 25
  • 5071 BA Udenhout
  • 013 511 4918
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © vangoolsport.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites