Sporten in het Coronatijdperk?

Corona-afbeelding

Geen voetbal, geen hockey, geen tennis maar ook geen fitness: het coronavirus zet het sportieve leven voor de meeste mensen volledig op zijn kop. Een aantal sporten kun je nog wel beoefenen, denk daarbij vooral aan wandelen en hardlopen. Maar hoe pak je dit dan aan?

TIP 1: Ga alleen op pad!

Het RIVM adviseert om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden en minimaal 1,5 meter afstand te houden. Tijdens het wandelen of hardlopen mag dat zelfs nog wat ruimer worden genomen, want door versnelde ademhaling tijdens inspanning is er meer luchtverplaatsing en daardoor een groter besmettingsrisico. De komende tijd kun je trainingen dus het best alleen afwerken. Mocht je toch samen gaan trainen, blijf dan op gepaste afstand van elkaar. Heb je last van verkoudheids- of griepverschijnselen, sla je looptraining dan over. Je lichaam heeft energie nodig om te herstellen.

TIP 2: Loop met een doel, gebruik een schema!

De grootste fout die de meeste mensen maken bij het hardlopen is om te hard van stapel te lopen. Wanneer je niet gewend bent om hard te lopen, begin dan gedoseerd. Lopen met een schema helpt daar bij. Ook voor sporters die tijdens hun eigen sport rennen/hardlopen, is het verstandig om rustig te starten. Bij bijvoorbeeld hockey en voetbal, loop je op een zachte ondergrond zoals gras en kunstgras. Wanneer je ineens buiten op de straat en/of asfalt gaat lopen, zorgt dit voor een veel hogere schokbelasting op spieren en gewrichten. Wanneer je wil gaan hardlopen, is een hardloopschoen echt aan te raden. Deze bieden meer demping dan andere sportschoenen. Daarnaast kun je je door middel van een hardloopanalyse laten adviseren over het type hardloopschoen dat je nodig hebt. Dit is afhankelijk van je looppatroon en is per persoon verschillend.

TIP 3: Train niet te zwaar!

Je persoonlijke immuunsysteem houdt ziekteverwekkers op afstand. Wanneer je lichaam zwaar wordt belast, verzwakt je immuunsysteem en word je vatbaarder voor virussen. Met het coronavirus in de lucht, is een extreme inspanning (lange duurloop of pittige intervaltraining) niet aan te raden. Lichte/korte duurlopen heeft daarentegen een positieve invloed op de werking van het immuunsysteem. Het meten van de hartslag en het controleren van ademhaling kunnen een goede indicatie geven over de intensiteit waarop je loopt. 

KWALITEIT | PERSOONLIJK ADVIES | GOEDE SERVICE

Van Gool Sport

  • Doelenstraat 76
  • 5081 CM Hilvarenbeek
  • 013 - 505 5981
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van Gool Workwear

  • Doelenstraat 76
  • 5081 CM Hilvarenbeek
  • 013 - 505 5981
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © vangoolsport.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites